Ponkers worden docenten van HEMA Vlog Academy

Ponkers zijn geselecteerd als docent van HEMA Vlog Academy! Op 8 juli aanstaande gaan Jesper, Noah en Marthijn middelbare scholieren alles bijbrengen over het gebruik van een greenscreen bij opnames. In een HEMA winkel in Den Haag zal een speciaal gebouwde studio het toneel worden van een ongetwijfeld zeer vermakelijke les. 

Op de Vlog Academy wordt deelnemers alles bijgebracht over het opzetten en beheren van een succesvol YouTube kanaal. Middelbare scholieren van 11 tot 18 jaar kunnen zich aanmelden om zo kans te maken om bij een van de lessen aanwezig te zijn.

Acht bekende YouTubers als docenten

Naast Ponkers zijn er nog zeven andere bekende YouTubers aangetrokken als docenten. BeautyNezz bijt op 1 juli de spits af en Ponkers volgen de week daarop. Hierna gaan ook andere bekende YouTubers lessen verzorgen voor de deelnemers. De lessen zullen elke week in een andere HEMA winkel worden gegeven en zijn ook live mee te kijken op de actiepagina van HEMA. Na iedere les wordt er een huiswerkopdracht meegegeven en na de laatste les kunnen deelnemers meedoen met een eindexamenopdracht. Dit kan door een zelf gemaakte video op hun eigen YouTube kanaal te uploaden en de video naar de actiesite te sturen. De beste inzendingen zullen door de deelnemende YouTubers worden geselecteerd. Natuurlijk maken de vloggers in spé kans op mooie prijzen!

De ultieme vorm van zelfexpressie

Desiree Vernie, Marketing Communicatie manager van de HEMA: “Je eigen identiteit ontdekken blijft belangrijk voor tieners en we weten dat YouTube en vlogs hierin een belangrijke rol spelen. Daarom bieden we dit jaar met de Vlog Academy de ultieme vorm van zelfexpressie; het maken van video’s en vlogs. We hebben een aantal van de grootste en populairste YouTubers aan de vlog academy verbonden en bieden samen met hen een platform voor scholieren waar zij de kneepjes van het vak kunnen leren.”

In de ochtendshow van Domien op 3FM vertelt Marthijn je wat meer over de Vlog Academy, luister het fragment hier.