Ponkers Parodie haalt in vijf dagen meer dan 1 miljoen views

Ponkers heeft met de parodie op het nummer 4x duurder van SBMG ft. Lil Kleine & DJ Stijco in vijf dagen tijd meer dan 1 miljoen views op YouTube gehaald.

Jesper, Noah en Marthijn tonen in het nummer weer aan over een flinke dosis humor te beschikken en niet onbelangrijk, een flinke hoeveelheid creatief talent.

Kakkers 2.0

Twee jaar geleden bracht Ponkers een parodie op het nummer ‘No Go Zone’ van de rapformatie New Wave uit, met onder andere Lil’ Kleine. De titel ‘No Go Zone’ werd verbasterd naar ‘Rijkeluiszoon‘ en de clip werd gevuld met kakkers. Dit sloeg zo enorm aan en werd zo goed opgepikt dat Ponkers bij het horen van ‘4x Duurder’ meteen aan een 2.0 kakker editie dacht.

Marthijn van Steinvoorn: ‘Na te overleggen welke kant de video  op zou moeten gaan, zijn we gaan schrijven. Precies op dezelfde toer als twee jaar geleden. Herkenbare elementen toevoegen waar iedereen een beeld bij kan hebben.’

Een productietijd van slechts 2 weken

In totaal heeft Ponkers met schrijven, inzingen, pre-productie (regelen voor opnames), productie (het werkelijke opnemen van de videoclip) en de post-productie (editten) zo’n twee werkweken gespendeerd. Dit resulteerde in meer dan een miljoen views binnen vijf dagen!
Even ter vergelijking, Ponkers’ grote doorbraak Praat Amsterdams met me; de parodie op ‘Parijs’ van Kenny B. had deze mijlpaal pas na ruim twee weken bereikt.

Trouwe fans van Ponkers

Marthijn van Steinvoorn heeft ook nog een boodschap aan alle trouwe fans van Ponkers: ‘Wat zijn we trots dat we dit mogen doen voor jullie en dat jullie onze inspanningen zo waarderen. Dank jullie wel voor het mogelijk maken van het werk dat wij doen.’

De volgende parodie staat al in de steigers, dus houd het YouTube kanaal van Ponkers in de gaten!